vrijdag 14 december 2012

Soehnle Fiesta digitale keukenweegschaal


Heb jij al ideeën voor het kerstdiner? De kans is groot dat je een lekker recept uitkiest voor de komende kerstdagen. Bij een goed recept is een nauwkeurige afweging van de ingrediënten vaak belangrijk. Wat dan niet kan ontbreken is een goede weegschaal in je keuken. Tegenwoordig is er alle keus. Een retro weegschaal, een ouderwetse, maar het prettigste is toch de digitale keukenweegschaal. In dit artikel lees je mijn ervaring met de Soehnle Fiesta keukenweegschaal.


Hoe ziet de Soehnle Fiesta keukenweegschaal er uit?

De keukenweegschaal ziet er degelijk uit. De plastic voet is stabiel en is voorzien van anti-slip dopjes waardoor het niet van de ondergrond glijdt. De glazen plaat is van gehard glas dus kan een stootje hebben. Deze is makkelijk te bevestigen op de plastic voet. Doordat de glasplaat een stukje gedraaid moet worden om het juist te bevestigen, zit deze ook echt vast aan de voet. Je zou de weegschaal dus ook aan de glazen plaat op kunnen tillen. Verder zitten er twee knoppen op de weegschaal. Een Tare knop en een On/Off knop. Op de onderzijde zit een schuifje waarmee je kan kiezen tussen gr of lbs weergave en het klepje voor de batterijen. Ook zit er een zilverkleurige sticker waarop het merk, type, artikelnummer soort te gebruiken batterijen en maximaal gewicht en dergelijke af te lezen is. Het display is ongeveer 5cm bij ruim 2cm. De cijfers worden in ongeveer 2cm bij 1cm weergegeven. Ze zijn erg duidelijk te zien, ook als je iets groots op de weegschaal hebt staan.


Hoe moet je de weegschaal gebruiken?

Hoe je de glazen plaat vast moet zetten staat beschreven in een erg karige handleiding met enkele plaatjes. Hoewel het geen uitgebreide handleiding is en er geen geschreven tekst bijstaat, zijn de afbeeldingen zo duidelijk dat je er wel wijs uit wordt. Na het installeren van de batterijen en de glasplaat vastdraaien is de keukenweegschaal meteen klaar voor gebruik. Zodra je op On klikt zie je eerst vier achten verschijnen, vrijwel direct gevolgd door een blijvende 0. Je kunt nu je producten afwegen. De weegschaal is tot op een gram nauwkeurig. Wil je iets afwegen in een schaal zonder het gewicht van de schaal mee te wegen, dan kun je gebruik maken van de Tare knop. Plaats na het aanzetten de schaal op de keukenweegschaal en druk op Tare. In plaats van het gewicht van de schaal zie je nu weer 0 gram staan. Nu kan je de gewenste hoeveelheid afmeten Bij meerdere dingen in een schaal kan je dit proces herhalen tot je klaar bent. Zodra je de schaal er nu af haalt zal de keukenweegschaal een min gewicht aangeven. Door weer op Tare te drukken reset de weegschaal weer naar 0 gram. Je kan de Soehnle Fiesta vervolgens uitzetten door een paar seconden op de On/Off knop te drukken. Doe je dat niet, dan gaat na ongeveer vier minuten de weegschaal vanzelf uit om batterijen te besparen.

Hoe moet je de Fiesta keukenweegschaal schoonmaken?

Om de weegschaal schoon te maken wordt afgeraden om chemische of schurende middelen te gebruiken. Schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel en een doek is het beste voor de weegschaal. Aangezien er geen tekst te lezen is op de gebruiksaanwijzing kan ik niet met zekerheid zeggen of de glazen plaat dan wel in de vaatwasser mag. Ik zou het in ieder geval niet doen. Het plastic/metalen verbindingsstukje op de plaat lijkt mij vastgelijmd te zitten en het zou toch zonde zijn als dat loslaat in de vaatwasser. Buitendat is het met een gewoon sopje en een doek snel en simpel schoon te maken.

Conclusie

Ik ben erg tevreden over de Soehnle Fiesta keukenweegschaal. Erg veel gebruik ik hem niet, maar als je iets precies op de grammen nauwkeurig afgewogen wilt hebben voor een bepaald recept of iets dergelijks is het erg handig. De weegschaal is erg nauwkeurig, makkelijk schoon te maken en gebruiksvriendelijk. Je hoeft geen complete studie te volgen om hem te gebruiken. Enkel batterijen erin, plaat erop draaien en je bent klaar om te wegen. Omdat je een weegschaal niet de hele dag aan laat staan maar voor maar korte periodes gebruikt kan ik niet melden hoe lang je met 1 setje batterijen kan doen. Omdat hij een auto-off functie heeft om batterijen te besparen kan het wel erg lang zijn. Ik heb geen nadeel kunnen ontdekken aan deze fijne weegschaal.

Overige informatie

Product: Soehnle Fiesta keukenweegschaal
Website: www.soehnle.de/en 
Afmetingen: 11.4 x 20.3 x 3 cm
Maximaal gewicht: 5 kg
Nauwkeurigheid: 1 gram
Garantie: 5 jaar fabrieksgarantie
Soort batterijen: 2x 1,5V AA (meegeleverd)
Prijs: rond 20 euro
Verkrijgbaarheid: Winkels als Blokker en Marskramer, maar ook via webshops


Over Soehnle

Soehnle is een bekend merk voor keuken- en personenweegschalen. Wilhelm Soehnle maakte de eerste weegschaal in 1868. Deze werden enkel met de hand gemaakt tot in 1920 het bedrijf begon te groeien. De eerste personenweegschaal kwam op de markt in 1956. In 2001 werd Soehnle onderdeel van Leifheit AG. Al meer dan 140 jaar staat het merk voor kwaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Soehnle onderscheidt zich van andere merken door veel aandacht te besteden aan het design van hun producten. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat het merk wereldwijd al meer dan 200 miljoen schalen heeft verkocht. Innovatieve lifestyle producten, enorm nauwkeurige weegschalen, nostalgische keukenweegschalen in retro look of ultra platte personenweegschalen met slimme technologie, voor elk wat wils in het assortiment van Soehnle.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...