dinsdag 29 januari 2013

Sennheiser RS120 draadloze hoofdtelefoon: overal in en om huis kunnen genieten van je muziek of tv!


Sennheiser RS120 draadloze hoofdtelefoon: overal in en om huis kunnen genieten van je muziek of tv!

Informatie over het merk Sennheiser

Iedereen die een beetje bekend is met Hi-fi geluidsapparatuur kent het merk Sennheiser wel. Dit is namelijk één van de betere merken op hoofdtelefoon- en microfoongebied. Het merendeel van bijvoorbeeld alle professionele DJ's heeft een Sennheiser hoofdtelefoon. Het bedrijf bestaat sinds 1945 en heeft tegenwoordig meer dan 1500 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor staat in de plaats Wedemark (bij Hannover) in Duitsland en het de vestiging in Nederland is in Almere.

Waar kan ik de Sennheiser HDR120 hoofdtelefoon kopen?

De Sennheiser headset is te koop bij diverse computerwinkels, elektronicawinkels, webshops en warenhuizen zoals Wehkamp.nl, Bol.com, Mediamarkt.nl, Saturn.nl, Hoofdtelefoonstore.nl, Coolblue.nl, Redcoon.nl, Conrad.nl, Central Point.nl, All4games.nl, Mycom.nl, Kijkshop.nl, Dixons.nl, Dynabyte.nl etc.

Wat krijg je allemaal geleverd als je deze Sennheiser hoofdtelefoon koopt?

Sennheiser RS120 draadloze hoofdtelefoon: overal in en om huis kunnen genieten van je muziek of tv!
 • Hoofdtelefoon HDR120
 • 2x batterijen type AAA Ni-MH 1,2 v
 • Zender TR120 met audio-aansluitsnoer (vast aangesloten)
 • Netadapter NT-RS100
 • Adapter 3,5 mm/6,3 mm
 • Adapter RCA/3,5 mm
 • Verloopstekker
 • Nederlandse handleiding
 • Garantiebewijs

Waarom een Sennheiser HDR120 hoofdtelefoon voor mij?

Ik wilde graag een draadloze hoofdtelefoon, omdat ik dagelijks thuis op een electronische drumstel drum. Bij een koptelefoon met draad blijf ik regelmatig met mijn stok erachter hangen wat niet echt prettig is tijdens het spelen. Vandaar mijn wens voor een draadloze koptelefoon. Mijn eisen waren dat er grote oordoppen op zouden zitten om mijn oren goed af te sluiten, goede geluidskwaliteit met een goede bas en hij moest comfortabel zitten tijdens de wilde bewegingen die ik zou maken met het drummen.

Hoe ziet deze koptelefoon eruit?

De hoofdtelefoon is zwart van kleur met grijze tinten, zoals bijvoorbeeld het logo bovenop het tussenstuk en op de oordoppen. Op de redelijk grote oordoppen zitten zachte kussens, net als aan de onderkant van het tussenstuk. De ontvanger bestaat uit de de kleuren zwart en grijs en heeft een stijvolle en moderne vorm, waardoor het altijd past bij je interieur.

Hoe sluit ik deze hoofdtelefoon aan?

Het gebruik is niet echt moeilijk. Je stopt de voeding in het stopcontact en sluit hem aan op de ontvanger. Dit is tevens de standaard voor de hoofdtelefoon en tegelijk de oplader. Je stopt de 2 oplaadbare batterijen in de hoofdtelefoon d.m.v. 1 oordop los te draaien, waarna je ze erin kunt plaatsen. De oordop draai je er weer op en nu kun je de koptelefoon aanzetten d.m.v. een knopje op de linker oordop. Wanneer je de hoofdtelefoon op de standaard plaatst, worden de accu's automatisch opgeladen. Wanneer de ontvanger aanstaat brandt er een rood ledje en wanneer de headset aanstaat brandt er ook een groen ledje op de ontvanger.
Hoe zoek ik de juiste frequentie?

Sluit de ontvanger aan op een audio-bron, zoals een Hi-fi set, een tv, een computer etc. Op de rechter oordop zitten 2 draaiknopjes: 1 voor het volume en 1 om een frequentie te zoeken. Op de oplader zit een knopje die je op 3 verschillende kanalen kunt zetten. Het enige wat je hoeft te doen is 1 kanaal uitkiezen, waarna je met de draaiknop de frequentie zoekt. Wanneer je het geluid helder en zonder ruis hoort ben je klaar en kun je overal (tot 150 meter) genieten van je muziek of andere geluidsbron. Wanneer er storing optreedt (bijvoorbeeld door andere elektrische apparaten) kies je een ander kanaal en draai je weer aan het tunings-draaiknopje totdat het geluid weer zuiver is.

Hoe klinkt deze hoofdtelefoon van Sennheiser?

Het geluid is erg goed. Veel heldere midden- en hoge tonen en een behoorlijk goede bas. Voor bijvoorbeeld housemuziek had ik alleen liever een iets zwaardere bas gehad. Maar door de goede midden- en hoge tonen hoor je echte alle instrumenten, ook de geluiden op de achtergrond. Wat ik wel jammer vind is dat je alleen het volume kunt instellen op de hoofdtelefoon en niet de zware, midden en hoge tonen los van elkaar. Het geluid gaat hard zat, 106 dB volgens het boekje. Signaal wat door de lucht gaat is natuurlijk nooit zo goed als bij een gedrade hoofdtelefoon, maar over het algemeen ben ik zeer tevreden over het geluid.

Is deze Sennheiser hoofdtelefoon comfortabel?

De hoofdtelefoon zit redelijk strak om je hoofd wat goed van pas komt tijdens wilde bewegingen met het drummen. Hij weegt erg licht en de oordoppen zijn groot zat om het hele oor te bedekken. Door het dikke materiaal van de oorkussen is dit in de zomer is wel behoorlijk warm. Ze zijn op verschillende manieren instelbaar zodat ze altijd goed zitten. Aan de onderkant van het tussenstuk zit ook zacht materiaal zodat dit comfortabel op je hoofd aansluit.

Waar kan ik de Sennheiser koptelefoon voor gebruiken?

Deze hoofdtelefoon is geschikt voor verschillende situaties, bijvoorbeeld:
 • wanneer je tv wilt kijken zonder iemand te storen
 • wanneer je 's avonds laat muziek wilt luisteren en de buren niet wilt storen
 • wanneer je op een electronisch muziekinstrument speelt
 • tijdens het huishouden doen in je hele huis
 • wanneer je in de tuin aan het werk bent
Eigenlijk elke situatie binnen 150 m van de ontvanger.

Conclusie

Ik ben erg tevreden over deze hoofdtelefoon en gebruik hem niet alleen voor het drummen, maar ook tijdens het afwassen, stofzuigen en de rest van het huishouden of 's avonds laat als ik de buren niet wil storen. Ik moet eerlijk toegeven dat ie soms door andere elektronische apparaten een beetje stoort, maar al met al ben ik er zeer tevreden over. Het is geen goedkope hoofdtelefoon, maar ik kan dit artikel iedereen zeker aanraden!

Pluspunten
+ Draadloos
+ Goed geluid

Minpunten
- Stoort soms een beetje


Specificaties

Bereik: ongeveer tot 150 m
Gebruiksduur: 20 tot 25 uur
Frequentie: 22 Hz - 19500 Hz
Maximaal geluidsniveau: 106 dB
Gewicht Hoofdtelefoon: 230 gram
Gewicht Zender: 200 gram
Kleur: zwart
Type aansluitplug: mini-jack 3.5 mm
Afmeting: 8,5 x 22,5 x 13,3 cm
Verkrijgbaar: bij diverse (online) computerwinkels, elektronicawinkels en warenhuizen zoals Wehkamp.nl, Bol.com, Mediamarkt.nl, Saturn.nl, Hoofdtelefoonstore.nl, Coolblue.nl, Redcoon.nl, Conrad.nl, Central Point.nl, All4games.nl, Mycom.nl, Kijkshop.nl, Dixons.nl, Dynabyte.nl etc.
Prijs: tussen de 60 en 110 euro
Garantie: 2 jaarKoop de Sennheiser RS120II of een andere draadloze hoofdtelefoon bij Bol.com!
Bestel voor 23.00 uur en je kunt de volgende dag al van je koptelefoon genieten!

Koop bij bol.comRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...